Home LOC+-informatie Cultuur Onderwijs Maatschappij Contact
Nieuws / Contact / Sitemap / Huren / Home
Parkweg 1a7, 7772 XP Hardenberg

Cultuur

Cultuurkoepel Vechtdal

Cultuurkoepel Vechtdal

Op 1 september is er een nieuwe afdeling van Bibliotheek Hardenberg opgericht onder de naam 'Cultuurkoepel Vechtdal'.
Cultuurkoepel Vechtdal zet zich er voor in om zoveel mogelijk kinderen en jongeren in de gemeente Hardenberg kennis te laten maken met kunstvormen zoals muziek, theater, dans, beeldende kunst, literair, nieuwe media en cultureel erfgoed.

Dit doen zij onder andere door het organiseren van korte kennismakingscursussen, waarbij kinderen in hun vrije tijd en in hun eigen wijk of dorp een kunstvorm kunnen ontdekken. Daarbij werkt Cultuurkoepel Vechtdal graag samen met lokale (amateur)kunstaanbieders die zo'n cursus kunnen geven. Na afloop van de lessen zijn de docenten in de gelegenheid om de deelnemers een vervolgtraject te bieden. In samenwerking met het lokale voortgezet onderwijs en het jeugd- en welzijnswerk organiseert Cultuurkoepel Vechtdal activiteiten voor jongeren.

Direct na de zomervakantie zijn met succes de eerste kindercursussen en jongerenactiviteiten gestart. Na iedere herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie start er nieuwe cursusronde voor kinderen. Dit aanbod is steeds tijdig op www.hardenbergkids.nl te vinden, waar ook ingeschreven kan worden. Ook buiten de vakantieperiodes om, is er regelmatig nieuw cultureel aanbod te vinden op de site.

In onze gemeente zijn veel instellingen, (amateur)kunstverenigingen, particuliere aanbieders en zzp'ers te vinden, die activiteiten of diensten aanbieden in de culturele sector. Het aanbod is groot, maar ook vaak versnipperd. In het voorjaar van 2015 lanceert Cultuurkoepel Vechtdal een website, waarop lokale aanbieders vermeld staan die actief zijn op het gebied van (amateur)kunstbeoefening. Daarmee wordt de ontwikkeling van een goed toegankelijk cultureel netwerk voor jong en oud bevorderd.

Cultuurkoepel Vechtdal programmeert cultureel aanbod op eigen initiatief, maar ontwikkelt ook activiteiten en (community art-)projecten op verzoek van de combinatiefunctionarissen cultuur, de coördinator brede school en anticipeert op vragen vanuit basisscholen, het voortgezet onderwijs en vanuit (amateur)kunstverenigingen. Ook werkt zij graag vraaggericht samen met het bedrijfsleven, ondernemersverenigingen, recreatie en toerisme, techniek en met partijen uit het maatschappelijke werkveld. Dit vanuit de overtuiging dat kunst en cultuur verschillende sectoren kan verbinden en versterken en met het doel om kunst en cultuur meer in onze lokale samenleving te verankeren.

Cultuurkoepel Vechtdal is gevestigd op het Cultuurplein in het LOC aan de Parkweg in Hardenberg. Kijk voor meer informatie op www.cultuurkoepelvechtdal.nl of facebook/cultuurkoepelvechtdal of neem contact op via 0523-280016 of info@cultuurkoepelvechtdal.nl. 

Neem voor meer informatie contact op met:
Cultuurkoepel Vechtdal, 0523-280016 (maandag, dinsdag, donderdag)
Vivian Rodermond / vivian.rodermond@cultuurkoepelvechtdal.nl
 

logo cultuurkoepel

Onderwijsinstellingen
  & Bedrijven

Muziekschool Pianoforte
 Het Dienstenbedrijf
Hardenberg Art
ROC de Groene Welle
ROC van Twente
Bibliotheek Hardenberg
USG Restart
Accare
IQ Kunstuitleen
Bestuursdienst Ommen-Hardenberg
Alfa College
Cultuurkoepel Vechtdal
Muziekschool Pianoforte
 Het Dienstenbedrijf
Hardenberg Art
ROC de Groene Welle
ROC van Twente
Bibliotheek Hardenberg
USG Restart
Accare
IQ Kunstuitleen
Bestuursdienst Ommen-Hardenberg
Alfa College
Cultuurkoepel Vechtdal

Contact

CV beheermaatschappij loc+
Postbus 29
7770 AA Hardenberg

Bezoekadres
Parkweg 1a7
7772 XP Hardenberg

Tel: 0523 231231
Fax: 0523 232030
info@loc-hardenberg.nl

@loc_hardenberg loc-hardenberg

Actueel

HBO Verpleegkunde gestart bij .. LOC+ 10 jarig bestaan: 6 &.. Nieuw menuboekje Sterrenrestau.. Deelname LOC+ aan MidnightWalk.. CultuurMix Markt; zaterdag 19 .. Kinderboekenweek 2016 Sterrenrestaurant weer geopend..

Informatie LOC+

Cultuur
Onderwijs
Maatschappij
Facilitair
Ruimten huren
 
 

Foto's

Meer foto's